СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА СИНОДУ СПЦ

ПИСМО СРПСКЕ НАРОДНЕ ОДБРАНЕ У АУСТРАЛИЈИ
СИНОДУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

dozivotni...Редакција наше презентације добила је писмо које уз дозволу аутора у целини, без корекција, објављујемо под псеудонимом. 

Редакцији портала Свети Николај Жички

Већ годинама пратим ваш портал и видим да је и на обновљеној верзији поред актуелне црквене тематике, што је сматрам за похвалу, опет присутан велики број текстова у вези са расколом у Аустралији. Посебно има доста текстова о судским процесима и случају протојереја Драгана Сарачевића. Колико се да видети Сарачевић је ако не главни,  онда је један од главних организатора ове црквене поделе. Сада када су судови рекли своје, и када владика Иринеј коначно одлази из Аустралије, у очекивању новог владике мислим да би требало да престане подсећање на овај јако ружан историјски период у животу Срба у Аустралији.

Срдачно, Јован Јовановић

Уважени господине Јовановићу,

Хвала Вам на јављању. Укратко, овај смутни случај има своју историју дугу пуних Опширније

Сећање на патријарха Варнаву

Карађорђевићи и Ватикан,
и кога је њихова краљевска кућа задужила

(Поводом годишњице упокојења патријарха Варнаве… Погледајте текстове: Патријарх Варнава и Црна Интернационала, и Конкордат Ватикана и Краљевине Југославије)

patrijarhvarnavaЗа време владавине Карађорђевића дошло је до договарања и потписивања Конкордата са Светом столицом (Ватиканом), за који се слободно може рећи да био камен темељац свог будућег страдања које је Србе снашло током XX века.

Занемарљиво мало људи у Србији данас зна шта је то Конкордат и каква се катаклизма надвила над Србијом пред Други светски рат увођењем Конкордата.

kralj-aleksandar-karadjordjevicНакон тога га стиже злехуда судбина, коју је сам изазивао, давајући већа права католицима у Југославији но православцима у Србији. Али, његовом смрћу опасност за СПЦ и Православље не престаје, напротив. Долази Конкордат – корак до узимања црквене превласти Ватикана у Србији од СПЦ.

Atentat-na-Kralja-Aleksandra-I-Karađorđevića-u-Marseju

Сви хвалоспеви краљу Александру I треба да падну у заборав историје због чињенице да је он са Опширније

Епископ Лонгин (Молдавија) о „Сабору“ на Криту

Епископ Лонгин о „Сабору“ на Криту

longin

Обраћање владике Лонгина (Молдавија) Синоду Руске Православне Цркве поводом Сабора на Криту

У Кишињеву, главном граду Молдавије, 29. јуна /12. јула 2016. године, на празник Светих апостола Петра и Павла, организован је Округли сто поводом недавно одржаног Сабора на Криту. Током више часовне дискусије припремљен је заједнички документ, који је између осталих потписао и епископ Украјинске православне цркве Лонгин (Жар), који је послат Патријарху Московском и све Русије и Светом Синоду, од којих потписници захтевају да бране веру и одбаце одлуке Критског сабора.

У раду Окруклог стола учествовали су и неки од преко 70 свештеника и монаха из 5 манастира који су престали са помињањем епископа Молдавске цркве и Патријарха Кирила, а све због прихватања јеретичког документа “Однос Православне Цркве са остатком хришћанског света”, у предсаборском периоду. Како је овај неправославни документ са небитним изменама усвојен током Сабора на Криту, присутни на овом скупу

Опширније

ТРЕЋИНУ ПОКАТОЛИЧИТИ…

СЛУЧАЈ ДИАНЕ БУДИСАВЉЕВИЋ !?

„Срби, више него било који други народ на свету, имају неку чудну, аутодеструктивну црту.“ (Бранислав Тутуш)

„Само онај који нема ума, не може да схвати да је та политика спроведена, и да  је у данашњој Хрватској; трећина Срба побијена, трећина покатоличена, а трећина протерана.“

diana12

Диана Будисављевић

Својевремено је одлуком Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве Митрополит загребачко-љубљански Порфирије Перић делегиран за представника СА Сабора СПЦ у дијалогу са римокатоличком Хрватском бискупском конференцијом поводом канонизације усташког викара и кардинала Алојзија Степинца. Циљ овог дијалога требао је да буде постизање неког компромиса у погледу историјске улоге Алојзија Степинца у Другом светском рату са крајњим циљем да исти буде признат и од СПЦ као светитељ.

Филм  „Иродови синови“ говори о нечему,  чега се ни Хитлер није сетио, а то су јединствени  у историји људског рода, КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОРИ ЗА СРПСКУ ДЕЦУ…

Имајући у виду процес „канонизације“ осведоченог ратног злочинца Алојзија Опширније

IspovestНови светски поредак,
масонерија и екуменизам
или “… избљуваћу те из уста својих”

Пише: Прота Драган Сарачевић

Један од врло јасних циљева данашњег екуменског покрета јесте, да једна лажна религија “духовно” оправда неопходност рушења суверених националних држава, затирање сваког националног идентитеда, и обједињавање целог човечанства у једну супер-државу, на челу са једном светском владом.

После пада берлинског зида и тобожњег “рушења” комунизма, Запад, предвођен Америком више ништа не ради у завијеној форми, нити крије своје нове неоколонијалистичке методе подчињавања, већ отворено настоји да уведе једну врсту планетарне диктатуре, како би насилно инаугурисао ту већ одавно планирану “светску владу”. Што се тиче Европе, “европска унија” је једна од најзначајнијих полуга на том путу, где се поједине државе једноставно присиљавају страховитим уценама да се у њу интегришу, као што је то тренутно случај са Србијом.

Оно што представља главни механизам у инаугурисању новог светског поретка, јесте чињеница, да се у оквиру Организације Опширније

Освета Цариграда Руској Православној Цркви

ДАЛИ ЋЕ ЦАРИГРАД ДА ПРИЗНА
УКРАЈИНСКОМ РАСКОЛУ АУТОКЕФАЛНОСТ!?

Утицајне руске агенције су са закашњењем, тек у уторак, 19. јула, објавиле да је Синод Цариградске патријаршије узео у разматрање молбу украјинскога парламента – Врховне Раде, за давање аутокефалности расколничкој цркви у Украјини.

Агенција „Интерфаx“ јавља да „Цариградска патријаршија изучава обраћање Врховне Раде за аутокефалност Украјинске православне цркве“.

Врховна Рада, подсетимо, усвојила је 16. јуна Резолуцију о молби Његовој Свесветости Вартоломеју, ахиепископу Цариграда и Новога Рима и васељенскоме патријарху да додијели аутокефалију Православној цркви у Украјини. У Резолуцији се препознаје као неважећи акт из 1686. године, када је Москва изузела катедру у Кијеву из канонске јурисдикције Цариграда.

porosenko-vartolomej-19072016

Порошенко и Вартоломеј током сусрета прошле зиме у Истанбулу 

Како је објављено 15. јула, Синод Цариградске патријаршије, под председништвом патријарха Вартоломеја Другог Архондониса, одржао седницу, на којој је, између осталога, разматрана званична молба Врховне Раде да Цркви у Украјини изда томос о аутокефалности. 

„Свети Синод Опширније

РЕАКЦИЈЕ… Сабор разбојнички и јеретички…

САБОР „Неправославан, разбојнички и јеретички“

Напомена редакције:

Православље широм света реагује и јавно негодује поводом „сабора“ одржаног на Криту, што доводи у питање било какав његов легитимитет са свеправославним значењем и карактером православне „саборности“. Реагују митрополити, епископи, чак и они који су учествовали у његовом заседању.  Реагују угледни професори Богословских Факултета, свештеници и  свештеномонаси… На првом месту осуду овог сабрања у дванест тачака, које у прилогу доносимо, изрекло је у своме отовреном писму монаштво Свете Горе, које скоро сто година одолева новокалендарском расколу, са једног сличног сабрања под именом „Свеправославни Конгрес“.

Руска Црква је крајње професионално приступила проблему. Свети Синод је издао кратко саопштење, и  очекује да одговарајућа стручна комисија обради све теме и сачини комплетан извештај, који ће одражавати коначни став Руске Православне Цркве.

hilandar

У прилогу је и реакција Молдавске аутономне цркве Московске Патријаршије, која званично и експлицтно тражи од патријарха Кирила, да у потпуности ОДБАЦИ сабор на Криту.Опширније

ПУНА ИСТИНА О „САБОРУ“ НА КРИТУ

Осврт на Енциклику критског Сабора

ljubo11

„Овај крњи Сабор је пао на основном испиту свог канонског постојања у односу на еклисиологију Православне Цркве.“

„Ово је избор између истине и нечег другог што она није!“

„Плаши очигледна истина да су идеолошке присталице овог Сабора спремне да обману следећа покољења и кажу да је овај сабор остварен као „Велики и Свети“.“

„На Криту је свега било али најмање бриге за реалан и живи живот Цркве, за реалне људе, за реално једномислије и једнодушје.“

„Постојао је само покушај сабора који нам сада говори да је Православље опасно разједињено, прво еклисиолошки затим и црквено-политички. Много је лоших људи са лошим агендама и визијама у људском естаблишменту данашње Цркве!“

„И још нешто, ничег светог нема када се бацају кривице на друге!“

Пише:
Протојереј-ставрофор Љубо Милошевић

Овај недавни Сабор поставља многа питања, a одговори на њих озбиљно плаше. И заиста, колико смо ми добронамерни и искрени људи,

Опширније

Укинути одлуке “вучијег” сабора на Криту

filimonov_valerij_200_autoУДАРАЦ У СРЦЕ  ПРАВОСЛАВЉА

Свеправославни Сабор у Москви треба да укине одлуке “вучијег” сабора на Криту…
 
Пише: Валериј ФИЛИМОНОВ

Завршни документи и посланице апсолутно нелегитимног догађаја – Критског састанка-конгреса архијереја модерниста-екумениста публиковани су 27. јуна 2016. године. Многобројне аргументоване и разумне критичке примедбе поводом пројеката тих докумената, које су стизале на адресу организатора тог догађаја од стране представника народа Божијег, свештенослужитеља, богослова, стараца и Светог Кинота Свете Горе Атонске и чак низа Помесних Православних Цркава, биле су безобразно одбачене. Екуменистичка тумачења учвршћена су потписима свих учесника конгреса, а сви опоненти записани су међу фундаменталисте и фанатике.

Закулисни лутководи тријумфују. Представа је била успешна! Нанети су тешки ударци традиционалном Православљу у 10 од 14 Помесних Цркава. Практично је на Криту било озакоњено стварање неообновљениске црквене заједнице на челу са марионетским Патријархом “целе Васељене”. Хуманистички мисаони склоп, учешће у екуменистичком покрету и уделатности Светског Савета Цркава, постале су основа учења те заједнице.

Опширније

СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ОД ВЕЛИКОГ ЗЛОЧИНА

СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ОД ПОГУБЉЕЊА
ПРВОГ ГЕРИЛЦА ПОРОБЉЕНЕ ЕВРОПЕ

ФИЛМ ЗА ВАШ ВИКЕНД – ХЕРОЈ И КАЗНА

Навршило се седамдесет година од погубљења Првог Герилца поробљене Европе у Другом Светском Рату, Вође Трећег српског устанка и министра војног Краљевине Југославије, Ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Његова судбина и судбина народа кога је водио, почев од британске манипулације 27. мартом, па до издаје и суђења Ђенералу, у многоме подсећају на судбину појединаца који се и данас бескрупулозно прогоне и свирепо кажњавају.
На сцени су исти актери, исти отпадници, исте продужене руке разних обавештајних структура, и исти, ретки случајеви здравог разума на „другој“ страни, и исти мали непокорни Срби, који се разапињу на стубу срама.
Погледајте овај изузетан филм овога викенда, и многе ће Вам ствари постати много јасније, посебно када је у питању страдање праведника.

Недавно је на Другом програму националне телевизије Републике Србије, коначно приказан и први објективан филм о ђенералу Драгољубу Опширније