Наша планета постаје Содома и Гомора…

АМРИКА И ЕВРОПСКА УНИЈА
ЦЕО СВЕТ ПРЕТВАРАЈУ У СОДОМУ И ГОМОРУ!?

„САД су спремне да у циљу заштите, одбране па и промовисања права ове популације интервенишу дипломатски, економским санкција, па и војно.“

„У Хрватској је насилно, директивом ЕУ оборен резултат легитимног референдума којим су се Хрвати били изборили за традиционалну дефиницију брака у уставу.“

Укратко о историји хомосексуализма и данашњем наметању те „западне вредности“


Misa_Djurkovic_1971Пише: Др Миша ЂУРКОВИЋ

У ПЕТАК 26. јуна 2015. Врховни суд САД донео је пресуду у случају „Обергефел против Хоџиза“, преко које је, одлуком федералног тела, легализован хомосексуални брак на територији свих америчких држава.

Више је него јасно, да је Сатана у походу јер као што се да видети глобалистичка „елита“ је његов пород.

На општу жалост, полако али сигурно, хомосексуалци и сатанисти у православном епископату и свештенству, већ су поодавно почели да доносе своје, и себи подобне „одлуке“…

Док леволиберална елита и доминантни медији Опширније

Грчки митрополит Александар на суду!?

Митрополит Грчке Православне Цркве
на суду због оштрих изјава против содомита

Posted on by

Митрополит Мантиниски и Кинуриски Александар добио је званичан позив од правосудних органа Грчке и недавно је требало да се појави на суду. Поступак је покренут након изјаве митрополита против припадника сексуалних мањина. По речима владике, његово сведочење требало је да се деси у уторак, 27. септембра.

mitropolit-aleksandar

Парламент Грчке изгласао је у ноћи између 22. и 23. децембра прошле године закон којим се истополним паровима даје право склапања такозване грађанске заједнице, упркос противљењу Грчке Православне Цркве, православне јавности и заједнице Свете Горе – те је тако Грчка стала раме уз раме са Холандијом (која је прва отворила ту могућност 2001. године), Белгијом, Шпанијом, Шведском, Португалијом, Данском, Француском, Великом Британијом изузев Северне Ирске, Луксембургом и Ирском, док је у Финској донет закон и примењиваће се од 2017. године. Поред тога, у Европи је то

Опширније

„Изведите и мене на суд“

224715-p„Изведите и мене на суд“

Митрополит Гортински Јеремија
подржао митрополита Александра

Пише Принцип – дана 17. октобра 2016.

Митрополит Гортински Јеремија подржао је митрополита Александра, који је изведен пред суд због осуђивања содомије, извештава сајт Агионорос.

Владика Јеремија је назвао несносном судску истрагу против митрополита Мантинијског Александра:

„Докле смо догурали! Уместо да устанемо против безобразне содомије, која вређа људско достојанство и друштвени морал, пред суд је изведен архијереј Бога Вишњег због тога што је назвао ствари својим именом. Владика је назвао хомосексуализам „душевним обољењем“ и као добри пастир, изразио сажаљење и саосећајност према онима који пате од ове несреће. У чему је онда његова кривица? У томе што је хомосексуализам назвао „душевним обољењем?“ Али, тако и јесте. У Светом Писму било који грех је назван болешћу, а грешници „болесницима“.

На тај начин, речи које је употребио митрополит Мантинијски Александар, су библијске и богословске… Благодаримо му за његов предиван пример пастирске Опширније

Светог Саву продали за седам милиона евра

Господари Србије
продали Светог Саву за седам милиона евра“!

„Зар толико коштају образ, част и понос председника владе Србије који се за 7 арапских милиона евра одриче својих славних предака и као гумицом брише 1.000 година српске историје.“

„Одлуком да се школа ‘Растко Немањић – Сава’ у новопазарском насељу Дојевиће назове по председнику Уједињених Арапских Емирата, шеику Халифи бин Заид ал Нахјану, а на предлог премијера Александра Вучића, Влада Републике Србије одрекла се Оца српске нације, најзначајнијег и најпознатијег Србина – Светог Саве, а своју част и национални понос је продала за седам милиона евра!“, тврди Српски покрет Двери у саопштењу.

612971_cmss5blxgaatpxk_f

Српски светац или шеик?

За Двери овакав поступак представља својеврсно вређање здравог разума свих грађана Србије, затирање хришћанских корена, негирање постојања српског народа и државе на простору Новог Пазара – Старог Раса, древне Рашке области, где је и створена прва српска држава.

Иначе, школа се и у време комунизма Опширније

Вођа јереси непожељан у Србији

Папа непожељан у Србији јер је вођа једне јереси

Иако је патријарх Иринеј јуче поручио да долазак папе Франциска не би био штетан, јавност и стручњаци оштро против! Папа не може у Србију док се на коленима не извини због усташких злочина у којима је учествовао и католички клир.

informer-p

Изглед текста у „Информеру“

Патријарх Иринеј шокирао је јуче велики део овдашње јавности изјавом да долазак папе Фрациска у Србију „не би штетио“ и да би наша земља од посете католичког вође имала користи!?!

Иринеј је нагласио да папу Франциска у посету није позвала СПЦ, већ државна власт, па би он у Београд могао да дође као поглавар државе Ватикан.

Стручна јавност, међутим, моментално је реаговала ставом да папа може да дође у Србију тек када се на коленима понизно извини за усташки геноцид над Србима у НДХ, у коме су активно учествовали и католички свештеници! Према речима експерата, велики проблем

Опширније

Равенска издаја – други чин

ЕКСКЛУЗИВНО

Православни „богослови“ признали папино првенство
и одслужили литургију ипред римокатиличке „светиње“

Часопис „Сибирски католик“ известио је о завршеном пленарном заседању скупштине Мешовите комисије за „богословски“ дијалог између Римокатоличке „цркве“ и Православне Цркве, које је, на тему „Саборност и првенство у првом миленијуму“, одржано од 15. – 22. септембра у италијанском граду Кјети.

Са римокатоличке стране скупу је председавао главни папин екумениста, кардинал Курт Кох, председник Папског савета за унапређење хришћанског јединства, а од стране „православних“ екумениста митрополит телмијски Јов, представник Константинопољске патријаршије.

manopello1

Православни и римокатолички свештенослужитељи улазе у храм „Светог Лица“ у Манопелу ради служења божаствене Литургије

У саопштењу се каже да је „заседање протекло у атмосфери братства, искрености и отвореног дијалога“. Важан аспекат сусрета била је молитва: учесници су се молили на миси у главном храму Кјетија, катедрали св. Јустина, а 18. септембра у храму Светог Лица у Манопелу одслужена је божаствена Литургија.

По саопштењу немачке римокатоличке Опширније

КО СУ ПРОТАГОНИСТИ И ЧЕЛНИЦИ СОДОМИЈЕ?

Којем су богу „служили“ папа и челник содомитске „цркве“?

Пише: Валериј Павлович Филимонов

Први пут у историји, 5. октобра 2016. године римски папа Франциско и архиепископ кентерберијски Џастин Велби одслужили су заједничко свечано „богослужење“ у римском храму Светих Андреја и Григорија на Монте Челију. На „служби“ су певали хорови Сикстинске капеле и Кентерберијске катедрале.

unnamed_164

Нешто раније, 30. септембра, у енглеском Кентерберију, на међуконфесионалном сусрету поводом 50. годишњице отварања Англиканског центра у Риму, окупило се 36 англиканских и римокатоличких бискупа из 19 земаља света. Врхунац овог сусрета била је заједничка „служба“ понтифа и Џастина Велбија.

Служба за информисање Ватикана саопштила је да је ова заједничка молитва прва после раскола између римокатолика и англиканаца 1534. године.

У оквиру приватне аудијенције папа и Велби су се сусрели и разматрали питања кретања ка јединству. На крају сусрета било је потписано заједничко саопштење. У њему се истиче да је последњих година у многим областима постигнут Опширније

ПИСМО ХОМОСЕКСУАЛЦУ

ПИСМО ХОМОСЕКСУАЛЦУ

Протојереј Др. Жарко Гавриловић,

bsdkm03Писмо покојног протојереја Др. Жарка Гавриловића, упућено, хомосексуалцу који живи у Швајцарској, а по жељи његове мајке, којој је обећао да, ако му неко докаже да је хомосексуалност перверзија и вапијући грех против Бога и природних закона које је Бог открио кроз Свето Писмо после стварања ЧОВЕКА, да ће се покајати и вратити природном начину живота.

Драго ми непознато Божје чедо,

До мене су, драго Божје чедо, допрли тужни гласови од суседа Твојих родитеља који цвиле дању и ноћу због Твога греха, за који Ти сматраш да није грех него природан живот. Још си се зажелео да Ти неко докаже да је то грех, па ћеш се одрећи таквог живота.

Риба не види воду од воде; птице не виде ваздух од ваздуха, и Ти не видиш грех од греха у коме живиш. Смрад греха смета околини коју окружује.

Велики је грех за сваког човека Опширније

КО СУ ТВОРЦИ НОВОГ РАСКОЛА У АУСТРАЛИЈИ

ПОДСЕЋАЊЕ НА ПОЧЕТАК И  УЗРОКЕ РАСКОЛА

Овај текст је објављен 8. јула 2008. године, када се црквена подела у Аустралији већ назирала и била у „повоју“. То  је постало очигледно и видљиво, кад је Црквено Школска Општина у Kанбери изашла из јурисдикције СПЦ, односно Српске Патријаршије, и када је прота Драган Сарaчевић преузео дужност пароха. То је био званичан почетак правог и коначног раскола. После годину ипо дана, 22. јануара 2010, „пао“  је и  Манастир Нови Каленић чију је администрацију преузео исто прота Драган Сарачевић.

galileo-inquisition_large

Овај текст нас враћа пуних осам година уназад, да би смо се подсетили на почетак „рата“ који се на велику жалост распламсао и довео до невиђене ескалације сукоба, чији је резултат био РАСКОЛ. Објављујемо га поново у правописно редигованој верзији, а са разлогом да се осведочимо, да је још  онда указивано на узроке сукоба, као и на последице, које  једна погрешна црквена политика може да Опширније

Врховни суд Квинсланда испоставио рачун!?

ironijaЦена раскола 364.000 долара

(САМО У БРИЗБАНУ)

Налог се односи на обустављени поступак
по тужби епископа Иринеја
против Управе ЦШО „Свети Николај“

ВЕСТИ Субота 17 септембар

Пише: Сергије Принцип

Интегрални текст из Вести
може се прочитати у PDF формату 
ОВДЕ

Врховни суд Квинсланда испоставио рачун

Врховни суд Квинсленда израчунао је да трошкови судског поступка који је епископ Иринеј водио против Управе црквено-школске општине „Свети Николај“ у Јужном Бризбејну износе 364.054,31 долар. Рачун је испостављен на његово име као тужитеља, на основу пресуде од 29. марта којом се претрес прекида, а тужба одбацује.

Оваква одлука је била очекивана и било је само питање висине трошкова, пошто је епископ у току суђења одустао. У овом спору, тужени су били Милан Илинчић, Властимир Цветковић, Александер Горен и Живадин Аврамовић.

raskol1

„Вести“ су у априлу објавиле информацију о одлуци митрополије СПЦ за Аустралију и Нови Зеланд о обустављању судских спорова. О томе, владика Иринеј Опширније